Scarlet Pleasure er en dansk pop-R&B-trio under Copenhagen Records, som har domineret de danske hitlister siden gennembrudshittet ”Windy” i 2014 fra debutalbummet ”Mirage”.
reklame
De tre Gentoftedrenge har adskillige Danish Music Awards under bæltet og har cirkuleret i dansk radio uge efter uge som P3’s Uundgåelige – men omkring 2017 ramte de med det kæmpehittende album ”Limbo/Lagune”, hvad Gaffa beskriver som ”karrierens klimaks”. Et vendepunkt, der tvang dem til at fokusere på kunstnerisk udvikling og selve skriveprocessen og genoverveje deres hardcore fokus på hitmageri og 90’er-nostalgi – hvilket paradoksalt nok resulterede i hits som ”What A Life”, ”24/7” og ”Better”.
Bandets historie: Fra folkeskoleøvere til New York
Det er ikke til at komme uden om, at Scarlet Pleasure umiskendeligt ligner et boyband, som netop er trådt ud af en tidsmaskine fra 90’erne – men de er alt andet end en velsmurt popmaskine sammensat af et stort pladeselskab.
reklame
Trioen fik sin spæde start som et projekt mellem venner på en folkeskole i Gentofte. Trommeslager Joachim Dencker flyttede til byen og tilsluttede sig forsanger Emil Goll og bassist Alexander Malones projekt, og Scarlet Pleasure fødtes. Inspirationen dengang var de helt store idoler i Red Hot Chili Peppers, hvilket kom til at lægge fundamentet for drengenes tilgang til musikskrivning: Det foregik altid som lange jamsessions i øvelokalet på deres respektive instrumenter, indtil de fandt den helt rigtige melodi og fik nedkradset en tekst, der talte til dem.
Det var bl.a. også disse store, amerikaniserede fantasier om mainstream musiksucces, der fik dem til at rykke projektet op med rødderne og tage til New York for at jagte drømmen efter gymnasiet. Selvom denne tur mest af alt bød på tomme spillesteder, blev det alligevel et lærerigt halvt år for trioen. De vendte hjem til hjemlandet og øvelokalet med ny inspiration og energi, som på rekordtid satte dem på det musikalske danmarkskort og cementerede dem som landets konger af 90’er-kitschet flødepop.
Scarlet Pleasure fra rock til 90’er-fløde
90’erne, boybands og hits, alle kan synge med på – det er temaer, som både fans og anmeldere vender tilbage til gang efter gang, når snakken falder på Scarlet Pleasure.
Når man tager drengenes tidlige rock-inspiration i betragtning, kan dette virke ret så mærkeligt. Baggrunden for det modstridende stilvalg var ifølge bassist Alexander Malone, at bandet i 2012 besluttede at lære at skrive numre på anden vis end gennem timelange øvere. Derfor lagde de for en stund de fysiske instrumenter på hylden og hengav sig til at udnytte de mange digitale værktøjer, musikere i dag har til rådighed gennem computertasterne – og kom ud af eksperimentet med fornyet energi og en lyst til at dyrke de mere kitschede sider af deres musikalske ophav. Sider inspireret af Max Martins fængende 90’er-mesterværker, som i manges øjne i dag er ”dårlig smag” i al deres overdrevenhed.
Nostalgi er ikke lig med boyband
Men spørger man bandet selv, som Gaffa gjorde det i juni 2020 i forbindelse med bandets nye udgivelse ”Garden”, generer sammenligningerne dem egentlig ikke sønderligt. Forsanger Emil Goll joker med, at alt, han synger over, i kraft af hans stemme vil komme til at svømme i en sovs af fløde – og Alexander Malone tilføjer, at de varierer udtrykket ved sørge for at tilføje ”noget citron”.
Med det sagt, så er deres numre hverken koreograferede eller sammenskruet og promoveret af et gigantisk, globalt pladeselskab. Boyband-nostalgien ligger udelukkende i den catchy R&B-inspirerede pop og trioens klare bevidsthed om deres visuelle udtryk – med alt, hvad det indebærer af eksperimenter med vilde frisurer og sprøde outfits, retro-filtre over deres musikvideoer, tropiske temaer og neon-nuancer.
Udvalgte Scarlet Pleasure hits
Siden gennembruddet i 2014 har Scarlet Pleasure produceret et hav af hits. Deres sange har floreret på samtlige radiostationer, hitlister og streaming-tjenester, og de har fyldt scener på Roskilde Festival til randen af flere omgange. Blandt bandets største hits over årene er:
- ”Windy” fra albummet ”Mirage” (2014): Den tilbagelænede fløde-ode til den ambitiøse drømmekvinde, som gav Scarlet Pleasure deres nationale gennembrud.
- ”Deja Vu” fra albummet ”Limbo/Lagune” (2017): Akkompagneret af et vuggende, elektronisk beat maler bandet levende billeder af tropiske eskapader og længsel i landeplagen, som var umulig at få ud af hovedet i 2017.
- ”Good Together” fra albummet ”Limbo/Lagune” (2017): Bandet kortlægger et forholds forlis og den vedvarende usikkerhed og spekulation om, hvad der kunne have været.
- ”What A Life” – single (2019): Et ungt menneske søger efter det gode liv til melodien fra den italienske, antifascistiske sang ”Bella Ciao”, som havde sin storhedstid i perioden omkring Anden Verdenskrig.
- ”24/7” – single (2019): Endnu en tilbagelænet, vuggende popsang. Denne gang transporteres lytteren på en tropisk rejse verden rundt, fra metropol til metropol, i et uforpligtende forhold.
- ”Better” fra albummet ”Garden” (2020): I et markant afbræk fra bandets lækre, legesyge R&B-pop forsikrer Scarlet Pleasure lytteren om, at det hele nok skal gå, selvom livet kan være hårdt.
Medlemmer i Scarlet Pleasure
- Emil Goll: Forsanger og guitar
- Alexander Malone: Bassist
- Joachim Dencker: Trommeslager.
Artiklen er venligst leveret af Spilbyen.dk, der skriver her om 7 kabale.